Wandelen Mar-athon
Wandeltochten door Sneek
en langs het Sneekermeer

42, 21 of 10 kilometer door de natuur en langs het water

Vanaf de meer dan 400 jaar oude Waterpoort loopt de route van de Mar-athon langs de Sneeker grachten richting

het Rasthofpark naar Uitwellingerga. Over het dijkje langs de Jentsjemar, door de weilanden richting ‘Rufus aan het water’. Hier wordt de oversteek van de Noarder Alde Wei met pontjes gemaakt, om vervolgens langs de Zwettepoel, via Goingarijp over het schelpenpad langs het Sneekermeer richting Heerenzijl te gaan. Bij Heerenzijl is ook de start van de halve Mar-athon wandelen en de start van de BOB 10 km wandeling bij de Grienedyk. Vanaf hier lopen de wandelaars van de 42 en 21 kilometer gezamenlijk via Terherne richting Oude Schouw, over de Grienedyk naar Sneek. De wandelaars van de BOB 10 km wandeling voegen in aan het begin van de Grienedyk.

 

Bij de finish op het Mar-tiniplein krijgt iedere deelnemer een warm onthaal op het Finishers Festival.

De hele Mar-athon (42 km)

De hele Mar-athon start ’s ochtends tussen 09.00 en 10.00 uur in het centrum van Sneek. Door in groepjes te vertrekken ontstaat er een geleidelijke verdeling van deelnemers over de route, waardoor je volop kunt genieten van de rust en de natuur. Iedere vijf kilometer is een kleine verzorgingspost met water en medische verzorging. Onderweg zijn er ook nog vijf grote pleisterplaatsen ingericht. Naast live muziek is hier ook koffie, thee, soep, fruit of ijs. De consumptiebonnen ontvang je bij je startkaart. 


De start- en finishtijd word geregistreerd. In de spotlight finishen kan tot 19.00 uur, de eerste hardloper wordt rond 19.15 uur bij de finish verwacht.

 

Het inschrijfgeld voor de hele Mar-athon bedraagt € 27,-.

De halve Mar-athon (21 km)

De start van de halve Mar-athon is tussen 12.00 en 14.00 uur in Heerenzijl. Kleine groepjes voegen samen met de wandelaars van de hele Mar-athon die in Sneek zijn gestart. Iedere vijf kilometer is er een kleine post met water en medische verzorging. Onderweg zijn er ook nog drie grote pleisterplaatsen ingericht. Naast live muziek is hier ook koffie, thee, soep, fruit en ijs. De bonnen hiervoor zitten bij je startkaart. Er wordt gebruik gemaakt van digitale stempelkaarten voorzien van je eigen naam.  De start- en finishtijd word geregistreerd. In de spotlight finishen kan tot 19.00 uur.

 

Vervoer van Sneek naar de start bij Heerenzijl zit bij het inschrijfgeld van €27,- inbegrepen. Met eigen vervoer naar de start komen kan ook, bij Heerenzijl is voldoende ruimte voor deelnemers en publiek om te parkeren. Let op, er is geen vervoer van de finish terug naar Heerenzijl.

 

Het inschrijfgeld voor de hele Mar-athon bedraagt € 27,-.

BOB 10 km wandeling

De start van de BOB 10 km wandeling is tussen 14.00 en 14.30 uur aan het begin van de Griene dyk. Beleef samen met de 42 en 21 km wandelaars het mooie traject langs het Sneekermeer naar het Mar-tiniplein in het centrum van Sneek. Na 5 km wandel je langs de verzorgingspost en kun je genieten van live muziek en heerlijke soep.

 

Aan het eind van de wandeling krijgt u een warm welkom bij het Finishersfestival waar een verrassend muzikaal programma zal zijn.

 

Het inschrijfgeld voor de BOB 10 km wandeling bedraagt € 17,-.

 

Hiervoor ontvang je naast een onvergetelijke avond, een herinnering en consumpties op de pleisterplaatsen en vervoer naar de start bij het begin van de Grienedyk.

 

 

Bestel het unieke Mar-athon 2019 shirt

Laat zien dat je de Mar-athon mee beleeft in het unieke Mar-athon shirt.
Het Mar-athon 2019 reflectie loopshirt is t/m 23 maart 2019 te bestellen in combinatie met je aanmelding.