Hardlopen Friesland
Mar-athon rond Sneek
en het Sneekermeer

De halve marathon

Naast de bekende 42 kilometer is het op 23 juni ook mogelijk om deel te nemen aan andere afstanden. We kennen bij de Mar-athon namelijk wel drie verschillende afstanden per wandel- of hardloop editie! Eén van deze afstanden is de 21 kilometer, ook wel bekend als de halve marathon! Weet je niet zeker of je al helemaal klaar bent voor de hele Mar-athon? Probeer dan dit jaar de halve, zodat je volgend jaar met gemak die 42 kilometer voltooid!

 

Halve marathon als warming-up

In de afgelopen jaren zagen we de verslavende factor van hardlopen parten op spelen. Waar mensen hun eerste jaar de 10 kilometer eens probeerden, kwamen ze het jaar daarna terug voor de halve marathon. En ditzelfde geldt voor deelnemers van de hele marathon: vaak hebben ze eerder de halve editie al eens volbracht! Het lopen van een halve marathon is dan ook erg geschikt als tussenstop in je hardloop- of wandelschema!

 

Wandelen van een halve marathon

Naast het hardlopen van een halve marathon is het natuurlijk ook mogelijk om deel te nemen aan de wandel-editie van de Mar-athon. Tijdens de wandeltocht geniet je van al het moois dat Friesland te bieden heeft. Je bewandelt de typerende slingerweggetjes door de omgeving van Sneek en het Sneekermeer, en geniet onderweg van de pleisterplaatsen. Op deze plaatsen vind je live-muziek en kun je genieten van koffie, thee, soep, fruit en ijs: een heerlijk pauzemoment dus!

 

Inschrijven voor de halve marathon

Ben je klaar voor je deelname? Schrijf je dan nu in voor de halve marathon door de omgeving van Sneek en het Sneekermeer: ga snel naar de inschrijfpagina’s van de hardloop-editie of de wandeleditie. Ben je benieuwd naar de routes die we hebben uitgestippeld? Ga dan naar het overzicht van de wandelroutes, of het overzicht van de hardlooproutes.