Hardlopen Friesland
Mar-athon rond Sneek
en het Sneekermeer

Hardloopschema voor beginners

Hardlopen wordt steeds populairder. Er zit een stijgende lijn in het aantal mensen dat deel neemt aan hardloopevenementen, en de evenementen zelf schieten steeds sneller uit de grond. Wil je zelf óók beginnen met hardlopen? Vaak helpt het om een doel voor ogen te stellen, en dat is precies waar wij als organisatoren van de Mar-athon in Sneek in geloven. Onze Mar-athon is uitermate geschikt als onderdeel van een hardloopschema voor beginners!

 

Verschillende afstanden voor een hardloopschema

Wij hebben voor iedere hardloopliefhebber een geschikte afstand uitgestippeld, en daarnaast is het mogelijk om de Mar-athon wandelend te voltooien. Voor hardlopers kan één van onze drie afstanden op worden genomen in het hardloopschema voor beginners. We bieden de 10, 21 en de 42 kilometer. Voor mensen die pas beginnen met hardlopen raden we aan te beginnen met de 10 kilometer, om uiteindelijk na door te groeien naar de 42 kilometer. Op deze manier heb je na een aantal deelnames alle medailles verzameld!

 

Opbouwen van hardloopschema

Op deze website is het mogelijk om de routes te downloaden voor al onze afstanden. Op deze manier kan er dus zelf een hardloopschema voor beginners worden gemaakt! Door de routes te bekijken en te downloaden kun je stap-voor-stap opbouwen naar je eerste deelname aan de Mar-athon, om uiteindelijk die volledige mar-athon te kunnen volbrengen! Onze routes bevatten de mooiste stukjes van Sneek en zijn omgeving, dus door vast te gaan oefenen maak je vast kennis met deze prachtige natuur.

 

- Bekijk de hardlooproutes

- Bekijk de wandelroutes

 

Concreet doel in hardloopschema

Wanneer je, zoals erg veel beginners, op zoek bent naar een concreet doel heb je bij ons de mogelijkheid om het gevoel en de sfeer van een volledige marathon te beleven terwijl je zelf kiest voor één van de kortere afstanden! Bekijk de afstanden in het overzicht van de wandelroutes en van de hardlooproutes en zorg dat je de Mar-athon op neemt in je hardloopschema!