Hardlopen Friesland
Mar-athon rond Sneek
en het Sneekermeer

Hardlopen in Friesland

Friesland staat mede dankzij zijn prachtige meren en kanalen bekend om zijn schitterende natuur. Eén van de hoogtepunten is de omgeving van Sneek en zijn Sneekermeer, en dit is dan ook waarom wij, als organisatoren van de Mar-athon, dit stukje Friesland gekozen hebben als hardloopgebied voor onze marathon. Hierdoor wordt hardlopen in Friesland ook voor jou toegankelijk, schrijf je dus snel in!

 

Tussen water en wolken hardlopen in Friesland

Hardlopen in Friesland staat gelijk aan hardlopen tussen water en wolken. Het water in de vorm van het Sneekermeer en zijn aangrenzende meren en kanalen en natuurlijk de typerende grachten in de binnenstad van Sneek, en de wolken als in de heerlijke frisse lucht die Friesland kenmerkt. En wat is er nu heerlijker dan hardlopen met je neus in de frisse wind? Vanaf Uitwellingerga over het dijkje langs de Jentsjemar en vervolgens door de weilanden richting ‘Rufus aan het water’. En dit is waar wandelen tussen water en wolken letterlijk wordt: over een speciaal aangelegd ponton loop je over het water!

 

Hardlopen door de natuur van Friesland

Na de overtocht wordt de route van de hele Mar-athon langs de Zwettepoel via Goingarijp vervolgd richting Heerenzijl. En dit is tevens waar de halve Mar-athon start. Gezamenlijk vervolgen de hardlopers hun tocht door het mooiste gedeelte van Friesland via Terherne richting de Oude Schouw. Nadat je over de Grienedyk weer in Sneek bent aanbeland volgt de finish op het Martiniplein! Op deze manier heb je hardlopen in Friesland op zijn best beleeft!

 

Hardlopen én wandelen door Friesland

Naast de hardlooptocht door Friesland is er bij de Mar-athon ook de mogelijkheid tot het wandelen van de tocht. Inschrijven voor beide tochten is mogelijk op onze inschrijfpagina. En wil je nu graag hardlopen in Friesland als voorbereiding op de Mar-athon? Je kunt de routes van de hardlooptochten bekijken in dit overzicht!