Hardlopen Friesland
Mar-athon rond Sneek
en het Sneekermeer

Hardlopen opbouwen

Als sportief bestuur van de Mar-athon in Sneek weten wij als geen ander dat het belangrijk is om hardlopen op te bouwen. Het is in deze opbouw belangrijk kleine stapjes te nemen, en beetje-bij-beetje je eigen grenzen te verleggen. Toch is het wel eens verleidelijk om je gewoon aan te melden voor die éne tocht, en zo je doel te behalen. Om dit tóch mogelijk te maken bieden wij drie verschillende afstanden. Bij ons is het mogelijk om deel te nemen aan de 7,5 kilometer, 21 kilometer en een hele marathon van 42. Door ieder jaar de afstand te verhogen kun je hardlopen opbouwen!

 

Opbouw door 7,5km hardlopen

De kleinste afstand die we bieden is 7,5 kilometer, ook wel bekend als de ‘Starteiland Run’. Naast het feit dat hardlopen opbouwen met deze afstand erg goed lukt, is het ook echt een afstand voor liefhebbers van de korte afstand! Deze tocht vindt plaats op vrijdagavond 23 Juni en start symbolisch op het starteiland. Vervolgens lopen de hardlopers over het laatste gedeelte van het Mar-athon parcours naar de finish op het Martiniplein in Sneek. Bekijk de precieze route in ons route-overzicht!

 

Hardlopen opbouwen halve Mar-athon

Ben je klaar voor de volgende stap? De volgende afstand van het hardlopen opbouwen is de halve marathon die we bieden. Deze hardlooptocht start bij de brug bij Heerenzijl waar je in een bus heen wordt gebracht. Vervolgens loop je richting Oude Schouw door het bekende watersportdorp Terherne. De start van deze tocht is om 19:00 zodat deelnemers geen last van de warmte hebben. Daarnaast vind je om de 5 kilometer een verzorgingspost, en eenmaal aangekomen bij de finish ontvang je natuurlijk je Mar-athon medaille!

 

Begin met hardlopen opbouwen!

Schrijf je nu in voor de voor jou meest geschikte afstand van de Mar-athon en geniet van een dag vol sport, cultuur en muziek! Een leukere manier voor hardlopen opbouwen vind je nergens!