Hardlopen Friesland
Mar-athon rond Sneek
en het Sneekermeer

Hardlopen voor beginners

Zoals we in een ander artikel al aangaven, is de Mar-athon erg geschikt voor in je hardloopschema! Als bestuur zijn we ongelooflijk enthousiast over deze sport, en we vinden het dus belangrijk dat ons evenement toegankelijk blijft voor hardlopers van ieder niveau. Zo bieden we drie verschillende afstanden, zodat hardlopen voor beginners ook aantrekkelijk blijft!

 

Evenement voor beginnende hardlopers

De groei van ons evenement is mede te wijden aan ons aanbod van verschillende afstanden. Beginnende deelnemers starten vaak met bijvoorbeeld de 7,5 of de 21 kilometer, en het komt veel voor dat deze deelnemers later nog eens terug komen om de volledige Mar-athon te lopen. Op deze manier maken we hardlopen voor beginners zo toegankelijk mogelijk! Omdat wij weten dat opbouwen en ‘kennismaken’ met een afstand belangrijk is, kunt je de verschillende afstanden natuurlijk ook eerst een keer wandelen.

 

Niet alleen hardlopen voor beginners

Naast de kortere afstanden van 7,5 en 21 kilometer is het natuurlijk ook mogelijk om de hele marathon te voltooien! Zo wordt het hardlopen voor beginners opgebouwd tot het succesvol hardlopen of bewandelen van een hele marathon van 42 kilometer! Op deze manier zorgen wij er voor dat het voor iedere hardloop-liefhebber mogelijk is een doel te stellen. Dit is namelijk wat wij belangrijk vinden: het verleggen van grenzen en het voltooien van doelen geeft een gevoel van voldoening, en dat is het gevoel waar iedere sporter naar streeft!

 

Hardlopen én wandelen voor beginners

Naast het hardlopen van de Mar-athon is het natuurlijk ook mogelijk om de tocht wandelend te voltooien. Ook voor de wandelaars hebben wij de mooiste wandelroutes door Sneek en zijn omgeving uitgestippeld in verschillende afstanden. Bekijk de afstanden voor de wandelaars in ons overzicht, en schrijf je in voor de Mar-athon!