Afstanden Mar-athon
De ondergaande zon
tegemoet lopen in Sneek

42, 21 of 7,5 kilometer door de natuur en langs het water

Start op de langste zaterdag van het jaar 23 juni 2019 bij de meer dan 400 jaar oude Waterpoort en loop langs de Sneker grachten richting het Rasthofpark naar Uitwellingerga. Over het dijkje langs de Jentsjemar, door de weilanden richting ‘Rufus aan het water’. Hier loop je letterlijk over het water dankzij een speciaal aangelegd ponton, om vervolgens langs de Zwettepoel, via Goingarijp over het schelpenpad langs het Sneekermeer richting Heerenzijl te gaan. Bij Heerenzijl is ook de start van de halve Mar-athon. Vanaf hier loop je over geheel verharde paden via Terherne richting Oude Schouw, over de Grienedyk naar Sneek. Bij de finish op het Mar-tiniplein ontvang je een warm onthaal op het Finishers Festival. Finishen kan tot middernacht.

 

In de 5e editie van de Mar-athon start je zaterdag 23 juni vanaf 18.45 uur in de 2e Starteiland Run Hardlopen 7,5 km. Een uitdaging voor de echte liefhebbers van de korte afstand en men start nabij het Starteiland en loopt over het laatste gedeelte van het Mar-athon parcours naar het Martiniplein in Sneek. Dit mag je niet missen en daar wil je bij zijn!

De hele Mar-athon (42 km)

De hele Mar-athon start om 19.00 uur op de stoep van de Waterpoort in Sneek. Zodra de brug naar beneden is, loop je langs de grachten richting het Rasthofpark. Het eerste gedeelte voert door de stad, vervolgens over fietspaden. Na 10 kilometer is er een stuk onverhard, daarna volgen schelpenpaden afgewisseld met asfalt. Vanaf 21 kilometer is de route geheel verhard. De zon gaat om 22.06 uur onder en tegen 22.30 uur treed de duisternis in. Ben jij binnen voordat het donker wordt? Of ga je genieten van de ondergaande zon als je richting de Waterpoort rent. Bij de finish ontvang je naast een Mar-medaille een warm onthaal op het Finishers Festival.

 

Let op: Lopers die de tijdslimiet van 5 uur niet dreigen te halen worden uit de race gehaald! Vanaf 22.30 uur ben je verpicht om verlichting te dragen. Minimum leeftijd voor de hele Mar-athon is 18 jaar.

 

De start van de hele Mar-athon hardlopen is om 19.00 uur op het Hoogend in Sneek (bij de Waterpoort). Finishen kan tot 24.00 uur, vanaf 22.30 uur is het dragen van verlichting op de route verplicht. Meer informatie over inschrijfgeld, unieke loopshirt, parkeren, busvervoer, verzorgingsposten, pleisterplaatsen etc. vind u bij praktische informatie.

 

Het inschrijfgeld voor de hele Mar-athon hardlopen bedraagt € 40.

De halve Mar-athon (21km)

De halve Mar-athon start bij de brug bij Heerenzijl. Je loopt dwars door het gezellige watersportdorp Terherne richting Oude Schouw. De start is om 19.00 uur, zo heb je geen last van de warmte. Vervoer vanuit Sneek naar de start is met bussen van Arriva en zit bij het inschrijfgeld inbegrepen. Met eigen vervoer naar de start komen kan ook, bij Heerenzijl is voldoende ruimte voor deelnemers en publiek om te parkeren. De route van de Mar-athon laat je het wonderschone natuurgebied van het Sneekermeer beleven. Iedere 5 kilometer is er een verzorgingspost. Bij de finish ontvang je jouw Mar-medaille en sta je vol in de spotlights op het Finishers Festival.

 

Deelname aan de halve Mar-athon kost 30 euro en 40 euro voor de hele. Hiervoor ontvang je naast een onvergetelijke dag, een uitstekend verzorgde loop, een herinnering en een medaille. Ook het vervoer van Sneek naar de start van de 21 kilometer in Heerenzijl is inclusief. Er wordt gebruik gemaakt van digitale tijdswaarneming en gepersonaliseerde startnummers. Naast de start- en finishtijd worden ook de tussentijden op ieder 5 kilometerpunt genoteerd. Deze tijden kun je delen via Facebook en Twitter. Startkaarten die voor 28 mei zijn besteld, worden begin juni verstuurd. Startkaarten die via de na-inschrijving worden besteld, worden niet opgestuurd, maar zijn op de dag zelf vanaf 08.00 uur af te halen bij Sportpark Schuttersveld in Sneek.

 

De start van de halve Mar-athon hardlopen is om 19.00 uur voor de brug bij Heerenzijl (tussen Terkaple en Terherne). Meer informatie over inschrijfgeld, unieke loopshirt, parkeren, busvervoer, verzorgingsposten, pleisterplaatsen etc. vind je hieronder.

 

Het inschrijfgeld voor de halve Mar-athon hardlopen bedraagt € 30,-. Inschrijven voor de 5e Mar-athon rond Sneek en meer op zaterdag 23 juni 2019 is mogelijk tot het maximum aantal deelnemers is bereikt.

Starteiland Run (7,5 km)

In de 5e editie van de Mar-athon start vanaf 18.45 uur de 2e Starteiland Run Hardlopen 7,5 km. Een uitdaging voor de echte liefhebbers van de korte afstand en men start nabij het Starteiland en loopt over het laatste gedeelte van het Mar-athon parcours naar het Martiniplein in Sneek. Dit mag je niet missen en daar wil je bij zijn!

 

De start van de Starteiland Run 7,5 km is bij de Potten nabij Starteiland Sneek. Het inschrijfgeld voor de Starteiland Run hardlopen bedraagt € 15,-

 

Inschrijven voor de 2e Starteiland Run op zaterdag 23 juni 2019 tijdens de 4e editie Mar-athon rond Sneek en meer is mogelijk tot het maximum aantal deelnemers is bereikt.

 

Het Mar-athon reflectie loopshirt (€ 19,50) kan tot 24 maart 2019 besteld worden.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.