Praktische informatie Mar-athon
Startbewijzen, kledingruimtes
en parkeermogelijkheden

Praktische informatie hardlopen

Lees hier alles over parkeermogelijkheden, de start bij de Waterpoort en finish op het Mar•tinplein, kledingruimtes en verzorgingsposten. En daarnaast lees je hier over alle praktische zaken van de Mar-athon 2019.

Praktische informatie

Lees hier alles over parkeermogelijkheden, kledingruimtes en verzorgingsposten. En daarnaast lees je nog meer praktische zaken die bij kunnen dragen aan een geslaagde editie van de Mar-athon 2019.

Parkeren

Voor alle deelnemers aan de Mar-athon 2019 zijn de volgende parkeerplaatsen ingericht:

 

Parkeergarage Bochsplein • Lemmerweg/ Boschsplein 8608 AA Sneek

Parkeerterrein ONS Alexanderstraat • Alexanderstraat, 8606 VP Sneek

Brede school Duinterpen • Keizersmantel 1, 8607 GM Sneek

Sportcomplex Schuttersveld • Thomas Zandstrastraat 1, 8602 CW Sneek

Zwembad It Rak •  Burgemeester de Hooppark 4, 8605 CR Sneek

Bolswarderpoort • Bolswarderweg 11, 8601 XV Sneek

P + R kanaalstraat • Kanaalstraat, 8601 GA Sneek

Parkeerterrein Flexa • Oppenhuizerweg, 8606 AL Sneek

RB Leaf Oude Oppenhuizerweg • Oude Oppenhuizerweg, 8606 JC Sneek 

 

 

 

De wandelroutes van de verschillende parkeerterreinen varieren van ±400 m tot

±1800 m wandelen naar de start/finish lokatie Mar•tiniplein in centrum Sneek. 

 

Wedstrijdsecretariaat

Het wedstrijdsecretariaat is gevestigd in de Sneker sporthal Van Giffenstraat 3 in Sneek en is op vrijdag 21 juni geopend van 16.00 tot 20.00 uur. Op zaterdag 22  juni is het secretariaat geopend van 07.00 uur tot 18.30 uur. De op het startbewijs gedrukte naam kan niet worden aangepast, de naam in de uitslagverwerking wel.

Kleding, kleedruimte, douches en sportmassage

Je kleding kun je tot 15 minuten voor de start in een gesloten tas voorzien van het kledinglabel, dit is bevestigd aan je startnummer, afgeven bij de kleding inname.
Hier staan rolcontainers met opeenvolgende nummers opgesteld. Na afloop kun je jouw tas bij de finish nabij het Martiniplein in Sneek weer afhalen (kledingbewaring is op eigen risico).

De Sneker Sporthal – Van Giffenstraat 3, 8601 EX Sneek – is geopend van 17.00 tot 00.30 uur. Hier zijn zijn kleedruimtes met douches. In de Sneker Sporthal kun je ook kosteloos gebruik maken van de sportmassage. Er zijn sportmasseurs van de NGS en fysiotherapeuten aanwezig. Aanmelden voor een sportmassage is niet nodig.

Startnummer en tijdsregistratie

Iedere deelnemer is verplicht tot het zichtbaar dragen van zijn of haar startnummer op de voorzijde van het lichaam. Dus geen startnummers op de rug bevestigen!
De startnummers zijn voorzien van een chip, die de tijdsregistratie mogelijk maken. Naast de start- en finishtijd worden ook jouw doorkomsttijden geregistreerd. De uitslagen zijn na afloop van het evenement te vinden op mar-athon.com.

 

Startvakken


Startvak 21 kilometer

De 3 startvakken van de 21 kilometer hardlopen zijn herkenbaar aan de gekleurde stip op je startnummer. Ga op tijd in het juiste startvak staan en volg de aanwijzingen van de medewerkers op. Op de halve Mar-athon zijn geen pacers aanwezig.

 

Startvak 42 kilometer

Het startvak van de 42 kilometer hardlopen is op het Hoogend in Sneek en wordt om 18.30 uur opengesteld voor de deelnemers. Er is geen specifiek startvak voor wedstrijdlopers. In het startvak staan pacers opgesteld met looptijden van 3.30 / 3.45 / 4.00 / 4.15 / 4.30 / 4.45 en 5.00 uur. Ze zijn herkenbaar aan de gekleurde hesjes en ballonnen. Je kunt je kosteloos en zonder aanmelden aansluiten bij ‘jouw’ pacer.

Verzorgingsposten en volgen van deelnemers langs de route

Verzorgingsposten en volgen van deelnemers langs de route

Voor de 21 km langs de route zijn verzorgingsposten ingericht. Hier bevinden zich ook medewerkers van het Rode Kruis. Je vindt posten met sportdrank / Water / Fruit op 4, 9, 14, 16,5 en 19 Km. Bekijk de routekaart 21 km voor de exacte locaties.

 

Voor de 42 km langs de route zijn verzorgingsposten ingericht. Hier bevinden zich ook medewerkers van het Rode Kruis. Je vindt posten met sportdrank / Water / Fruit op 5, 10, 15, 20, 25, 30, 32,5, 35, 37,5  en 42 Km. Bekijk de routekaart 42 km voor de exacte locaties.

De organisatie biedt geen gelegenheid om eigen sportdrank langs de verzorgingsposten te plaatsen.

 

Het is niet toegestaan om de deelnemers per fiets te begeleiden. De route is daarvoor op enkele stukken te smal. Volgers die de deelnemers langs de route willen aanmoedigen kunnen gebruikmaken van de op de routekaart aangegeven applausplaatsen (P). Hier is ook ruimte om te parkeren.

Herinnering Prijzengeld

Iedereen die voor 24.00 uur finisht ontvangt een medaille. Op de halve Mar-athon wordt er gelopen in de volgende vier categorieën:

Mannen / M40 / M50 / M60

Vrouwen / V40 / V50 / V60


Voor de overall winnaars (mannen en vrouwen) van de 42 en de 21 kilometer hardlopen zijn er geldprijzen beschikbaar. Dit prijzengeld zal binnen een week na afloop van het evenement overgemaakt worden. De volgorde van binnenkomst (bruto tijd/guntime) is bepalend. De huldiging van de overall winnaars van de halve Mar-athon vindt plaats om 21.45 uur en van de hele Mar-athon om 22.30 uur op het podium van het Midzo-Mar-festival op ca. 100 meter afstand van de finish. De nummers 1, 2 en 3 per categorie krijgen hun eremedaille thuisgestuurd.

Tot slot

De organisatie heeft het recht om een deelnemer die de eindtijd van 24.00 uur niet dreigt te halen uit de wedstrijd te halen. Ook wanneer de medische staf het niet verantwoord vindt om door te gaan heeft de organisatie het recht de deelnemer uit de wedstrijd te halen. Er rijdt een bezemwagen, eventuele uitvallers worden door de organisatie naar de finish in Sneek gebracht. Deelname geschiedt op eigen risico. Volg de regels van de verkeersregelaars altijd op. Houd je aan de verkeersregels en bovenal geniet van ‘us moaie lân!’.