Hardlopen Friesland
Mar-athon rond Sneek
en het Sneekermeer

Marathon Friesland

De Mar-athon is dé marathon van Sneek voor zowel fietsers, hardlopers en wandelaars. De afgelopen jaar gingen alle 1.000 kaarten voor het hardlopen en de 1.500 kaarten voor het wandelen als zoete broodjes over de toonbank. Zorg er dus voor dat je bij deze unieke marathon Friesland bent!

 

Voorproef Marathon Friesland

Op de vooravond van de marathon is het mogelijk om alvast deel te nemen aan een voorproefje van de marathon op zaterdag. Voor de hardlopers is hiervoor de zogeheten ‘Starteiland Run’ in het leven geroepen. Deze run van 7,5 kilometer start bij het Starteiland en loopt vervolgens over het laatste stuk van de Marathon.

Ook voor de wandelaars is er een mogelijkheid tot een voorproefje van de marathon Friesland. het is mogelijk om vrijdagavond de Waterstad belevingswandeling te bewandelen van 10 kilometer. Tijdens het lopen van deze tocht wordt je niet alleen door de mooiste delen van Sneek geleid, maar is er ook nog eens theater op en aan het water te zien! Hierbij worden historische plekken, sporten en evenementen uit Sneek natuurlijk niet over geslagen!

 

De volledige marathon Friesland

Op de zaterdag is het vervolgens voor beide groepen deelnemers (de wandelaars en de hardlopers) tijd voor het wandelen van de hele óf de halve marathon. Deze 42 kilometer durende tocht leid je door de mooiste delen in- en rond Sneek en het Sneekermeer, en is daarom als marathon Friesland een begrip in Nederland.

 

Routes marathon Friesland

Ben je nu nieuwsgierig naar waar de routes van de Mar-athon langs zullen lopen? Het is mogelijk om op onze website de verschillende tochten te bekijken en downloaden. Op deze manier kun je je voorbereiden op de tocht, en kun je eventueel zelfs de tocht oefenen! De routes voor alle afstanden kun je vinden in ons overzicht van de wandeltochten, en in het overzicht van de hardloop routes.