Hardlopen Friesland
Mar-athon rond Sneek
en het Sneekermeer

Wandelen in Friesland

Het noorden van Nederland staat bekend om zijn mooie plaatsen om te wandelen: Friesland levert hierin een groot aandeel met zijn prachtige meren, uitgestrekte weilanden en heerlijke frisse lucht. Met zijn vier nationale parken en prachtige waddenkust heeft Friesland voor iedere wandelliefhebber wat wils!

 

Wandelen Friesland bij het Sneekermeer

Eén van de mooiste omgevingen van Friesland is die rond het Sneekermeer. Om dit gebied voor iedere wandelaar toegankelijk te maken hebben wij in dit gebied een aantal tochten uitgestippeld, en op 22 en 23 juni kun je deze routes lopen! Startend vanuit Sneek lopen de routes langs de Sneker grachten richting het Rasthofpark naar Uitwellingerga. Vervolgens lopen de deelnemers langs de Jentsjemar naar Rufus aan het Water waarna ze hun tocht vervolgen langs de Zwettepoel via Goingarijp naar Heerenzijl. Hier stappen de halve marathon deelnemers in waarna de twee groepen gezamenlijk de tocht door Terherne over de Grienedyk naar de finish in Sneek vervolgen. Wandelen in Friesland op zijn mooist!

 

Cultuur, muziek en wandelen in Friesland

Hoewel iedereen Friesland het hele jaar door op kan zoeken voor zijn prachtige wandeltochten, heeft deze omgeving tijdens de Mar-athon nóg meer te bieden! Tijdens het bewandelen van de Mar-athon bieden wij je namelijk naast een prachtige wandeltocht, ook nog live muziek op verschillende pleisterplaatsen! En om de dag compleet te maken kun je tijdens het wandelen in Friesland bij de Mar-athon ook nog eens genieten van heerlijke consumpties welke bij het startbewijs zitten!

 

Toegankelijk wandelen in Friesland

De Mar-athon maakt kennismaken met de natuur die Friesland te bieden heeft erg toegankelijk! Wanneer sportievelingen eenmaal geroken hebben aan de omgeving van Friesland, keren ze vaak terug en dit is dan ook waarom wij meerdere routes hebben uitgestippeld. Op deze manier is er voor iedere sporter elk jaar een nieuwe afstand te verkennen! Schrijf je dus snel in voor je kennismaking met ‘it Fryske lân!’.