Wandelen Mar-athon
Wandeltochten door Sneek
en langs het Sneekermeer

42, 21 of 10 kilometer door de natuur en langs het water

Vanaf de meer dan 400 jaar oude Waterpoort loopt de route van de Mar-athon langs de Sneeker grachten richting

het Rasthofpark naar Uitwellingerga. Over het dijkje langs de Jentsjemar, door de weilanden richting ‘Rufus aan het water’. Hier wordt de oversteek van de Noarder Alde Wei met pontjes gemaakt, om vervolgens langs de Zwettepoel, via Goingarijp over het schelpenpad langs het Sneekermeer richting Heerenzijl te gaan. Bij Heerenzijl is het halve Mar-athon punt. Vanaf hier lopen de wandelaars van de 42 kilometer via Terherne richting Oude Schouw, over de Grienedyk naar Sneek. De wandelaars van de 21 en 10 km starten vanaf de Waterpoort en gaan de nieuwe parcoursen tegemoet. 

 

Bij de finish op het Mar-tiniplein krijgt iedere deelnemer een warm onthaal op het Midzo-mar-Festival.

De hele Mar-athon (42 km)

De hele Mar-athon start ’s ochtends tussen 09.00 en 10.00 uur in het centrum van Sneek. Door in waves (startgroepen) van start te gaan ontstaat er een evenwichtige verdeling van deelnemers over de route. Dit zorgt er voor dat je volop kunt genieten van de route, de bezienswaardigheden en de natuur. Iedere vijf kilometer is een kleine verzorgingspost ingericht met water en medische verzorging. Daarnaast zijn er onderweg ook grote pleisterplaatsen met onder meer live muziek, maar ook heerlijke versnaperingen zoals koffie, thee, soep, fruit of ijs. Deze verzorging is inbegrepen bij het inschrijfgeld en je ontvangt de consumptiebonnen bij je startkaart. 


Je start- en finishtijd worden geregistreerd. In de spotlight finishen kan tot 18.00 uur, de eerste hardloper wordt rond 18.10 uur bij de finish verwacht.

 

Het inschrijfgeld voor de hele Mar-athon bedraagt € 27,50

De halve Mar-athon (21 km)

De start van de halve Mar-athon is tussen 12.00 en 13.00 uur in het centrum van Sneek. Er is een mooie uitdagende route uitgezet die op een bepaald moment samen komt met die van de hele Mar-athon. Iedere vijf kilometer is een kleine post met water en medische verzorging ingericht. Daarnaast zijn er onderweg ook grote pleisterplaatsen met onder meer live muziek, maar ook heerlijke versnaperingen zoals koffie, thee, soep, fruit of ijs. Deze verzorging is inbegrepen bij het inschrijfgeld en je ontvangt de consumptiebonnen bij je startkaart. 

 

Je start- en finishtijd worden geregistreerd. In de spotlight finishen kan tot 18.00 uur, de eerste hardloper wordt rond 18.10 uur bij de finish verwacht.

 

Het inschrijfgeld voor de hele Mar-athon bedraagt € 27,50

10 km wandeling

De start van de 10 km wandeling is tussen 14.00 en 14.30 uur bij de Waterpoort in Sneek. Na een mooie wandeling finish je evenals de andere onderdelen op het Mar-tiniplein in het centrum van Sneek. Na 5 km wandel je langs een verzorgingspost en kun je genieten van live muziek en heerlijke soep. Na ontvangst van de felbegeerde medaille kunt u nog nagenieten van muziek op het Mar-tiniplein.

 

Het inschrijfgeld voor de 10 km wandeling bedraagt € 17,50

 

Hiervoor ontvang je naast een onvergetelijke avond, een herinnering en consumpties op de pleisterplaatsen en vervoer naar de start bij het begin van de Grienedyk.

 

 

Bestel het unieke Mar-athon 2019 shirt bij inschrijving

Wil je een blijvende herinnering aan jouw deelname aan de Mar-athon? Bestel dan meteen bij je inschrijving het unieke Mar-athon shirt. Voor slechts € 20,00 ben jij op 22 juni herkenbaar als onderdeel van de Mar-athon familie. 

Dit speciaal voor de 5e editie ontworpen Mar-athon loopshirt met reflectie is t/m 23 maart 2019 te bestellen.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.