Praktische informatie Mar-athon
Startbewijzen, kledingruimtes
en parkeermogelijkheden

Praktische informatie

Lees hier alles over parkeermogelijkheden, het vervoer naar de start, kledingruimtes en verzorgingsposten. 

En daarnaast lees je hier over alle praktische zaken van de Mar-athon 2019.

Parkeren Kiss & Ride Busvervoer Eigen vervoer start Heerenzijl

Parkeren

Voor alle deelnemers is er aan de ringweg van Sneek een parkeerterrein ingericht (’s avonds verlicht). De kosten voor het parkeren zijn € 5,-. Dit terrein is bereikbaar via Ysbrechtum en Scharnegoutum, volg de gele P-borden. Navigatie: Kleasterwei 4, 8633 WR Ysbrechtum.

 

Je kunt je in Sneek ook laten afzetten nabij het opstappunt van de bussen richting start Heerenzijl en Griene Dyk. navigatie: Pim Mulierstraat 7, 8602 CL Sneek.

 

Vervoer naar start Heerenzijl en Griene Dyk

Het opstappunt voor de bus naar Heerenzijl (start) ligt tegenover het Parkeerterrein. Kijk voor de vertrektijd van jouw bus in de brief die je bij je startbewijs hebt ontvangen of op je startkaart zelf. Zorg dat je op tijd bent, vervoer is gratis. Er rijden gratis shuttlebussen tussen het Station Sneek (200 meter van de finish) en het parkeerterrein Schuttersveld. De wandelroute van het het centrum naar het Parkeerterrein Schuttersveld is ±1800 meter.

 

Je kunt ook met eigen vervoer naar de start in Heerenzijl komen. Navigatie 1/2 mar-athon Heerenzijl: Hearresyl 1, 8542 AV Terkaple. Houdt i.v.m. de grote hoeveelheid deelnemers rekening met extra reistijd. Parkeren kan kosteloos.
Let op: er is geen vervoer van Sneek terug naar Heerenzijl. 

Vervoer BOB 10 km wandeling Griene Dyk is alleen mogelijk met busvervoer!

Wedstrijdsecretariaat

Het wedstrijdsecretariaat is gevestigd in de kantine van AV Horror, tegenover het parkeerterrein Schuttersveld in Sneek en is op vrijdag 21 juni geopend van 16.00 tot 20.00 uur. Op zaterdag 22  juni is het secretariaat geopend van 07.00 uur tot 18.30 uur. De op het startbewijs gedrukte naam kan niet worden aangepast, de naam in de uitslagverwerking wel.

Start- en finishtijd

Op de persoonlijke startkaart staat de starttijd aangegeven. De starttijden van de verschillende afstanden zijn:

42 km wandelen tussen 09.00 en 10.00 uur Martiniplien

21 km wandelen tussen 12.00 en 14.00 uur Heerenzijl
BOB 10 km wandelen tussen 14.00 en 14.30 uur Griene Dyk

 
Er kan voor het wandelen tot 19.00 uur op het Martiniplein in Sneek gefinisht worden. Iedereen die finisht ontvangt een medaille.

Startnummer Tijdsregistratie

Iedere deelnemer is verplicht tot het zichtbaar dragen van zijn of haar startkaart. De startkaarten zijn voorzien van een chip, waardoor tijdsregistratie mogelijk is. De uitslagen zijn na afloop van het evenement te vinden op mar-athon.com. Publiek en thuisblijvers kunnen kosteloos op de hoogte gehouden worden van jouw prestaties. Aanmelden voor het deelnemersvolgsysteem volgt.

Consumptiebonnen ontvangen

Naast je startkaart krijgen wandelaars een aantal bonnen toegestuurd. De bonnen zijn in te leveren bij de pleisterplaatsen langs de route. Per bon staat aangeven wat welke consumptie je op iedere pleisterplaats kunt krijgen. Het is niet mogelijk om de bon op een andere dan aangegeven pleisterplaats in te leveren.

Verzorgingsposten en volgen van deelnemers langs de route

Langs de route zijn verzorgingsposten ingericht.  Langs de route zijn om de 5 km verzorgingsposten ingericht. Hier bevinden zich ook medewerkers van het Rode Kruis. Bekijk de routekaart voor de exacte locaties.

 

Het is niet toegestaan om de deelnemers per fiets te begeleiden. De route is daarvoor op enkele stukken te smal. Volgers die de deelnemers langs de route willen aanmoedigen kunnen gebruikmaken van de op de routekaart aangegeven applausplaatsen (P). Hier is ook ruimte om te parkeren.

Kleedruimte, sportmassage en douches

De Sneker Sporthal – Van Giffenstraat 3, 8601 EX Sneek – is geopend op zaterdag 22 juni van 17.00 tot 00.30 uur . Hier zijn zijn kleedruimtes met douches. In de sporthal kun je ook kosteloos gebruik maken van de sportmassage. Er zijn sportmasseurs van de NGS en fysiotherapeuten aanwezig. Aanmelden voor een sportmassage is niet nodig. bij de finish is een medische post van het Rode Kruis ingericht.

Tot slot

Er kan tot 19.05 uur door wandelaars gefinisht worden, daarna komen de hardlopers binnen (wandelaars kunnen nog wel finishen, maar moeten vanaf dat moment ruimte geven aan de hardlopers). Wanneer de medische staf het niet verantwoord vindt om door te gaan heeft de organisatie het recht de deelnemer uit de tocht te halen. Deelname geschiedt op eigen risico. Volg de regels van de verkeersregelaars altijd op. Houd je aan de verkeersregels en bovenal geniet van ‘us moaie lân!’.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.