Hardlopen Friesland
Mar-athon rond Sneek
en het Sneekermeer

Wandelroutes door Friesland

Friesland staat bekend om zijn prachtige wandelroutes. Hierbij staat de natuur in Friesland bekend om het feit dat er weinig bergen en dalen in de routes zitten. Dit maakt wandelen een stuk aangenamer! Wandelroutes in Friesland zijn er dankzij zijn prachtige waddengebied, uitgestrekte merengebied en vier nationale parken genoeg. Echter, dan blijft er nog één keuze over: een route kiezen! Gelukkig helpt de Mar-athon Sneek bij deze keuze. Wij hebben voor jou de mooiste routes uitgezocht door één van de prachtigste delen van Friesland: de omgeving van Sneek en het Sneekermeer!

 

Wandelroutes door pittoreske Friese dorpjes

Onze wandeltocht in Friesland kenmerkt zich door zijn pittoreske Friese dorpjes. Voeg hier het waterrijke landschap van de Friese natuur aan toe, en je hebt een heerlijke midzomerloop. De wandeltocht loopt langs de Sneeker grachten in de binnenstad naar Uitwellingerga. Vervolgens, evenals de hardlooptocht, over het dijkje langs de Jentsjemar naar ‘Rufus aan het water’. Hier voegen de halve Mar-athon wandelaars zich bij de deelnemers van de hele Mar-athon waarna ze gezamenlijk de tocht richting de Oude Schouw over de Grienedyk naar Sneek voltooien!

 

Dagje genieten met wandelroutes in Friesland

Wanneer je een wandelaar vraagt wat hij/zij nu zo geweldig vindt aan het wandelen, zal het antwoord van deze persoon hoogstwaarschijnlijk een combinatie zijn van minimaal twee factoren. Aan de ene kant is dit het op een rustige manier genieten van de natuur die de wandelroutes in Friesland bieden, en aan de andere kant het sportieve deel. Wij voegen daar nog een aspect aan toe! Er zijn langs de route meerdere pleisterplaatsen ingericht. Hier kun je genieten van live muziek, thee, koffie, soep, fruit en ijs!

 

Wandeltochten én hardlopen in Friesland

Naast de wandelroutes in Friesland van de Mar-athon is het natuurlijk ook mogelijk om de Mar-athon hardlopend te voltooien! Ben je benieuwd naar de routes van deze tochten? Bekijk hier de wandelroutes, en hier de hardloop-routes!