Hardlopen Friesland
Mar-athon rond Sneek
en het Sneekermeer

Wandeltocht Friesland

Het noemen van de mooiste wandeltocht in Friesland is door het aanbod aan routes en tochten erg lastig. Het gebied rond Sneek en het Sneekermeer is dan ook welbekend onder de wandelaars in Nederland. Wanneer je in de zomer rond fietst of loopt en met mensen spreekt kom je er dan ook achter dat er veel mensen uit andere delen van Nederland speciaal naar Friesland te komen om van de wandeltochten te genieten. Als organisatoren van de Mar-athon maken wij dan ook graag gebruik van wat Friesland te bieden heeft!

 

Populaire wandeltocht Friesland

Alle 1.500 startbewijzen voor de wandeltocht van de Mar-athon in Sneek zijn de afgelopen jaren binnen drie weken uitverkocht. Dit is tekenend voor het aantal liefhebbers van de uitgestrekte weilanden en het grote watergebied dat Friesland kenmerkt. 1.500 wandelliefhebbers ontmoeten elkaar op deze wandeltocht Friesland, en dit resulteert in een gezellige en gemoedelijke sfeer! En dit laatste is ook één van onze speerpunten: het inrichten van een aantal pleisterplaatsen onderweg met live muziek en consumpties maakt van sport, cultuur en muziek een samenhangend geheel!

 

Afstanden wandeltocht Friesland

Of je nu net begint met wandelen, of al meerdere wandeltochten op je naam hebt staan: voor iedere wandelaar hebben we een geschikte afstand voor onze wandeltocht in Friesland uitgestippeld. Voor de starters bieden we de 7,5 kilometer, voor de iet-wat gevorderden de 21 kilometer en voor de ervaren wandelaars is het natuurlijk mogelijk de volledige 42 Mar-athon te bewandelen. De route loopt langs de typerende grachten van Sneek en langs het prachtige Sneekermeer. Bekijk hier ons overzicht van verschillende wandeltochten

 

Wandeltocht én hardlooptocht in Friesland

Naast de verschillende wandeltochten in Friesland hebben we voor de snelheidsduivels ook wat te bieden! Het is namelijk natuurlijk ook mogelijk om de Mar-athon hardlopend te volbrengen. Bekijk ons overzicht voor de verschillende hardloopafstanden, kies de meest geschikte en schrijf je in voor de 4e editie van de Mar-athon door Sneek en zijn omgeving!